Бисквити от бутертесто с канела

Хрупкави сладки бисквити от многолистно бутертесто, кристална захар и ароматна канела.

ПРОДУКТИ : 1 опаковка готово бутертесто, 2 ч.ч. захар, 2 ч.л. канела, хартия за печене.

ПРИГОТВЯНЕ : 1.Разопаковаме замразеното бутертесто и го оставяме да се темперира до стайна температура. Смесваме 1 ч.ч. кристална захар с канелата. Застиламе с хартия за печене подходяща тава.

2.Върху работния плот разстиламе лист хартия за печене и обилно я посипваме с кристална захар. Разстиламе внимателно над захарта върху хартията на работния плот парче от размразеното тесто. Посипваме по целия пласт тесто част от смесената с канела захар. С точилка минаваме с леко притискане по цялата повърхност на тестото за да прилепне насипаната захар с канела и захарта отдолу.

3.Определяме на око приблизително средата на пласта тесто и започваме да завиваме от единия му край на руло до средата на пласта. Завиваме и от другата страна на пласта по същия начин. Полученото двойно руло режем с остър нож на парчета през 1-1,5 см. Нареждаме на разстояние едно от друго парчетата със среза нагоре в застланата с хартия тава. Печем ги в много гореща фурна (220°C) до леко зачервяване, като внимаваме карамелизираната захар да не прегори. Изваждаме тавата още топла от фурната и отлепяме бисквитите от хартията. Подреждаме ги в кутия, чиито дъно е поръсено с кристална захар – за да не залепнат бисквитите за дъното. Затваряме кутията след пълното изстиване на изпечените бисквити.

4.Същата процедура повтаряме и с другото парче размразено бутертесто от пакета.

Съхраняваме готовите бисквити на хладно и сухо място.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *